Π
έ
ν
η

Μ
α
ν
α
β
ήΠάντα με ενδιέφεραν οι περίεργοι και έντονοι χρωματικοί συσχετισμοί που συναντά κανείς μελετώντας την βιοποικιλότητα και την αφθονία χρωμάτων και σχημάτων στην φύση. Εμπνέομαι  από τον μικρόκοσμο των εντόμων και των ανθών, εστιάζω στην λεπτομέρεια των φυτών και των ζώων ή στο μυστηριώδη κόσμο των βυθών της θάλασσας. Μελετώντας την λεπτομέρεια και εστιάζοντας στα θέματά μου ανακαλύπτω έναν φανταστικό κόσμο .


Με την ζωγραφική εκφράζω τον θαυμασμό μου στο μυστήριο της ζωής και την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι μπορούν να αντλήσουν χαρά και αισιοδοξία από την επαφή με την φύση. Ταυτόχρονα αποτελεί  μια αφορμή για ενδοσκόπηση , για  έκφραση  συναισθημάτων και  μεταφυσικών αγωνιών μέσω της δημιουργικής διαδικασίας της τέχνης. Αυτά εκφράζονται στα έργα μου μέσα από τις εντάσεις και αντιπαραθέσεις  των χρωμάτων και την απελευθερωτική  χειρονομιακή  γραφή  που προσδίδει  ρυθμό και κίνηση.


Στο έργο μου υπάρχει  μια ισορροπία μεταξύ ρεαλισμού και αφαίρεσης. Τα μοτίβα και τα θέματα είναι αναγνωρίσιμα αλλά όχι πάντα προφανή και είναι ειδωμένα από ένα διαφορετικό πρίσμα, που δημιουργείται  μέσω της εστίασης.  Το έργο μου χαρακτηρίζεται επίσης από στοιχεία εξπρεσιονισμού και από μια σειρά διαδοχικών εγγραφών στην επιφάνεια του καμβά, όπου το ένα επίπεδο διαπερνά και είναι εσωτερικά συνδεδεμένο με το επόμενο. Χρησιμοποιώ λαδιά και τυπογραφικό  μελάνι σε καμβά εναλλάσσοντάς τα και σχηματίζοντας  κηλίδες χρώματος και γραμμές, αποδίδοντας κίνηση και ρυθμό στο έργο μου, καθώς και υφή και μια ποικιλία πυκνοτήτων. Η ένταση, η φωτεινότητα και η διαφάνεια των χρωμάτων που χρησιμοποιώ αντανακλούν μια φωβιστική προσέγγιση που συνδυάζεται  με την δυναμική κίνηση της χειρονομίας και με στοιχεία  αφαίρεσης. Συνολικά οι εντάσεις και η ροή ενέργειας που διαπερνά τα έργα μου μέσω των χρωματικών εντάσεων και της κίνησης, εξισορροπούνται σε μια  σύνθεση που βρίσκεται σε δυναμική ισορροπία και που το αισθητικό αποτέλεσμα αντανακλά μια αισιόδοξη και δυναμική αντίληψη.


This free Dreamweaver template created by JustDreamweaver.com